Híres szülöttek / Pallósiné dr. Toldi Márta, könyvtár igazgató, szociológus

Pallósiné dr. Toldi Márta, könyvtár igazgató, szociológusTanulmányok: a szombathelyi Felsőfokú Tanítóképző Intézetben végez könyvtár-népművelés szakon (1971), majd Pécsett, a Tanárképző Főiskolán pedagógiai (1978), az ELTE-BTK-n pedig szociológiai oklevelet szerez (1987). Ezt követően elvégzi az ELTE BTK doktori iskolájának modern könyvtártudomány programját (2001).

Munkahelyek: a szombathelyi Berzsenyi Dániel Megyei Könytárban dolgozik különböző beosztásokban (1971), majd az intézmény igazgatója (1994). A Berzsenyi Dániel Főiskolán óraadó tanárként tevékenykedik (1994).

Fő művei:

Éhen Gyula - bibliográfia, szerk. (Szombathely, 1991)
A Berzsenyi Könyvtár olvasóközönségének alakulása (In: Vasi Szemle, 1992. 4. sz.)
Közkönyvtár tudás áthagyományozó (közvetítő) és kultúragazdagító szerepkörben (In: A tudományos munka helyzete és lehetőségei a régió közgyűjteményeiben, Veszprém, 1995)
Miért nincs, ha van...? Korszerűtlen könyvtárkép és hiányzó terminuszok a szerzői jogi törvényben (In: Könyvtári Figyelő, 2000. 4. sz.)

Közéleti tevékenység: tagja az MKE-nek, az Informatikai és Könyvtári Szövetségnek, a VEAB Könyvtártudományi Munkabizottságának, az NKA Könyvtári Kollégiumának kurátora.

Kitüntetés: Szabó Ervin Emlékérem (1990)


« Vissza az előző oldalra!

Nyőgér Község Önkormányzata - Magyar